Каталог товарів
Контактні дані
Ці поля обов'язкові для заповнення
Відновити пароль
Відновити пароль

Вкажіть номер телефону, на який ви реєстрували обліковий запис і ми надішлемо SМS з кодом

Написати директору

У вас виникли запитання, зауваження, пропозиції? Заповніть, будь ласка, наступну форму. Ця інформація потрапить до керівництва компанії (директора та керівників підрозділів).

Як обрати Power Bank у 2021 році

Сьогодні, питання автономності смартфонів вже не стоїть так гостро, як ще якихось 2-3 роки тому. Виробники врешті дослухалися до споживачів і у більшості випадків, смартфони із малим об'ємом акумуляторів, лишилися у минулому. Зараз, купуючи смартфон у будь-якій цінової категорії, ви обираєте між значеннями ємності АКБ від 3.5 до 5 тис. mAh, а подекуди ці цифри можуть сягати і до 7000 mAh. Завдяки цьому, при звичайному використанні смартфону, необхідності у зовнішньому джерелі живлення немає. Проте, все ж існують сценарії, коли без PowerBank все ж не обійтися. Ось наприклад:

    • ваша зайнятість передбачає тривалі відрядження;
    • ви полюбляєте подорожувати. Перспектива лишитися із розрядженим смартфоном – сценарій доволі небезпечний;
    • ви не можете назвати свій смартфон сучасним, проте він вас влаштовує окрім хіба що його автономності.

Та й незабуваємо, що сучасна людина не обмежується лише смартфоном. А як же планшетний ПК, смарт годинник/фітнес браслет, безпровідні навушники? Кожен з нас відчуває дискомфорт, якщо щось із вище переліченого розряджається у непідходящий момент. Отож нижче ви дізнаєтеся на що звернути увагу обираючи PowerBank.


Ємність

Найважливіша характеристика у даного типу пристроїв, що вимірюється в міліампер-годинах (mAh). Вона визначає, скільки разів зовнішній акумулятор зможе зарядити ваш пристрій. Зазвичай ємність варіюється в діапазоні від 5000 до 20000 mAh. Якщо вам потрібен простий power bank, щоб зарядити смартфон в разі непередбаченої ситуації – ємності до 5000 mAh цілком достатньо.

Проте не поспішайте ділити ємність павербанка на ємність акумулятора вашого смартфону для розрахунку кількості зарядів. Це не зовсім правильно. Як правило, від заявленої виробником ємності потрібно відняти 30% і ви отримаєте реальну ємність зовнішнього акумулятора. Решта mAh ‘’губляться’’ при перетворенні струму. Тож це не є обманом з боку виробника, а лише особливість технології.


Сила струму

Сила струму, те що вимірюється в амперах (A), визначає, як швидко PowerBank може заряджати ваш смартфон. Чим більше ампер на виході, тим швидше пристрій зарядиться. Ви можете знайти power bank з вихідною потужністю 1А або 2,4А. Найкраще брати power bank, який видає силу струму не менше 2А. Мінімальний вихідний струм теж важливий при зарядці Bluetooth-гарнітур і фітнес-браслетів. Також обов'язково зверніть увагу на наявність технологій швидкого заряджання, таких як Quick Charge та Power Delivery. Вони дозволять значно швидше заряджати сумісні з цими технологіями пристрої.


Інтерфейси

Кількість USB-портів впливає на те, скільки одночасно пристроїв ви можете заряджати за допомогою PowerBank. Як правило, Зовнішні акумулятори оснащені одним або двома USB-портами. Актуальніші моделі оснащені інтерфейсом USB Type-C, через який можна заряджати і пристрій і сам PowerBank. Окремо варто виділити зовнішні акумулятори із можливістю безпровідного (індукційного) заряджання. Відповідно, ваш смартфон теж повинен бути оснащеним такою технологією.


Індикатори

Індикатори можуть бути виконані у вигляді кількох світлодіодів, по кількості підсвічених ви зможете зрозуміти скільки заряду ще лишилося у вашому PowerBank. Дорожчі ж моделі мають окремий дисплей, на якому вказується точна цифра ємності у відсотках.


Обрати Power Bank